Tres leches cake

Δες το video
Γράψε ένα σχόλιοΕκτύπωσε τη συνταγή

Από τα πιο νόστιμα κέικ που έχετε δοκιμάσει! Tres leches cake από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη.

Μεριδες7
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15λ
ΑΝΑΜΟΝΗ24ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ50λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

Υλικά

Για το κέικ

5 αυγά medium, κρόκοι και ασπράδια χωρισμένα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (50γρ.+ 50γρ.)

¼ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

135 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

½ κ.γ. baking powder, κοσκινισμένο

80 ml. γάλα NOYNOY πλήρες

 

Για το μείγμα με τα γάλατα

60 ml. γάλα NOYNOY πλήρες

200 γρ. ζαχαρούχο γάλα NOYNOY

200 γρ. εβαπορέ γάλα NOYNOY

 

Για τη σαντιγί

330 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για το σερβίρισμα

250 γρ. κεράσια μαρασκίνο

100 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)

Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    340kcal
    17%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    11.1g
    22%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    53.5g
    21%

Εκτέλεση

1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
2
Για το κέικ: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το αλάτι. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
3
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι και το baking powder σε δόσεις, ενώ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
4
Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα ασπράδια με το αλάτι. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ωραία μαρέγκα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει μία λεία και γυαλιστερή υφή το μείγμα.
5
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι, σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
6
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ. την οποία έχουμε βουτυρο-αλευρώσει.
7
Ψήνουμε για 25-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και δημιουργούμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του, με ένα μαχαίρι.
8
Για το μείγμα με τα γάλατα: Παράλληλα, σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μούλιασμα και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το ζεστό κέικ με μια βαθιά κουτάλα, το καλύπτουμε με μεμβράνη, το μεταφέρουμε στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε όλη νύχτα ή τουλάχιστον 8 ώρες.
9
Έπειτα, αφαιρούμε το κέικ από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε.
10
Για τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ωραία, πηχτή σαντιγί και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
11
Διακοσμούμε όμορφα όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα του κέικ με τη σαντιγί και προσθέτουμε τα κερασάκια μαρασκίνο.
12
Τοποθετούμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche) σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ για να απορροφηθεί καλύτερα το μείγμα με τα γάλατα.
Μαγείρεψες αυτή τη συνταγή;
Tag @giorgos_tsoulis στο Instagram με #tsoulomageiremata
Μοιράσου αυτή τη συνταγή :
Το νέο βιβλίο του Chef Γιώργου Τσούλη
Μα-γυρεύοντας
τις εποχές
Giorgos Tsoulis BookΑπόκτησε το τώρα!
Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.